Tarvitsenko luvan?

Kirjallisuus tarjoaa laadukasta sisältöä monenlaisiin tilanteisiin. Sanaston tarjoamilla luvilla voit esimerkiksi esittää kirjallisuutta erilaisissa tilaisuuksissa, painaa tekstikatkelmia tapahtumamateriaaleihin tai uusiin julkaisuihin sekä käyttää kirjallisuutta radiossa ja televisiossa.
 
Useimpiin kirjallisuuden käyttötilanteisiin tarvitaan lupa tekijältä. Sanasto yhdistää tekijän ja käyttäjän. Myönnämme luvat tekijöiden puolesta, laskutamme korvaukset kirjallisuuden käytöstä ja maksamme ne edelleen niille tekijöille, joiden teoksia on käytetty.
 
Sanaston kirjallisuutta käyttävä asiakas voi olla yritys, yhdistys, yhteisö, ammatinharjoittaja tai yksityishenkilö – kuka tahansa, joka käyttää kirjallisuutta Sanaston hallinnoimilla alueilla. Erilaisiin käyttötarpeisiin ja -tilanteisiin on erilaisia ja erihintaisia käyttölupia. Tutustu hinnastoihimme täällä.
 
Et tarvitse lupaa kirjallisuuden esittämiseen yksityisissä tilaisuuksissa, kuten häissä, hautajaisissa ja muissa perhejuhlissa. Lupaa ei tarvita myöskään jumalanpalveluksen ja opetuksen yhteydessä.